Voeten van diabetes patiënten verdienen extra veel zorg en aandacht. Dit omdat de zenuwen en bloedvaten vaak zijn aangetast. Hierdoor is er regelmatig een verminderd gevoel in de voeten. Door een verminderd gevoel in de voeten, wordt pijn niet meer goed waargenomen, waardoor er een verhoogde kans is op complicaties. De medisch of met aantekening diabetesvoet pedicure is opgeleid om een juiste behandeling toe te passen en kan hierdoor sneller complicaties en risico's signaleren.
In veel gevallen krijgt de diabetespatiënt de behandeling deels of geheel vergoed van de zorgverzekeraar.
De reumatische voet brengt vaak complicaties met zich mee als gevolg van de vergroeiing van de voet. Hierdoor kunnen zenuwen en bloedvaten worden aangetast doordat ze bekneld komen te zitten, met als gevolg een verminderd gevoel in de voeten waardoor wondjes niet worden opgemerkt. Een goede voetverzorging bij reumapatiënten is nodig omdat door een afwijkende voetstand, diverse voetcomplicaties als ingroeiende nagels, likdoorns en pijnlijke drukplekken kunnen worden voorkomen.
In veel gevallen krijgt de reumapatiënt de behandeling deels of geheel vergoed van de zorgverzekeraar.
Gemiddeld lopen we in ons leven drie keer de aarde rond. Het is dan toch niet verwonderlijk dat onze voeten vanaf onze 40e verjaardag met de eerste veranderingen te maken krijgen zoals bijvoorbeeld: een verminderde doorbloeding van de nagelwortel, het ontstaan van ribbels op de nagels,
het grijsgeel verkleuren van de nagels en het droger en dunner worden van de huid. Daarnaast brengt het ouder worden mee dat het lastiger wordt om de nagels aan de voeten te knippen.
In veel gevallen krijgen ouderen de pedicure behandeling deels of geheel vergoed van de zorgverzekeraar.
Als iemand een spastische of slappe verlamming heeft, zijn de spieren niet meer in staat te doen wat ze moeten doen. Dit kan onder andere de volgende complicaties met zich meebrengen: hamertenen of klauwtenen, klapvoet, instabiliteit, gevoelsvermindering, wondjes, extreme eeltvorming, likdoorns, en ingroeiende nagels en spasmen. Door de gevoelsvermindering kunnen schoenen te strak zitten en kunnen er wondjes ontstaan. Het is dus van groot belang de voeten regelmatig te controleren.
In veel gevallen krijgt de spastische voet patiënt de behandeling deels of geheel vergoed van de zorgverzekeraar.